Friday, August 3, 2007

winners

We won. 13 - 6.

I was appointed as zone level organizer for netball match for PSKPP. When my team won the zone level, I was to organize the District Level match too. Two weeks before that I was organizer for netball too for KSK. That was a very much needed experience that would prepare me for the organizing job for PSKPP.

Yeah, I know... a lot of people have organized a lot bigger events. So does that mean I don't deserve to feel good about myself for a job well done?

Anyway, I was also made Team Captain AND Team Manager. Am I proud? Not too much. I just feel honored that people actually trusts me enough for so much.

So today we won.

Heck I am so proud of them, I am posting their photos here!


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Pihak lawan yang cumil...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
My Team yang ceria...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Goal Shooter dan Goal Keeper berbakat...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Kita menang! Hoo yay! (Budak bib merah ni, pihak lawan pinjam cuz tak cukup members. Dia team kitorang ekceli, dia bukan pembelot, taw?)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ini suda lebey...

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
We fren you one...

Just dabbing in posting photos on my blog. Seronoknya. Never had the need to share anything here before.

Anyways.... selaku manager and team captain AND penyelaras, I memerhati la dari luar gelanggang. Umpire memang ada, tapi both were from Limbang. Biased la kan? Harus la mak marah kalau terang-terangan nak buat onar dengan mek.

Nampak sangat biased bila hal stepping and jarak m asa buat halangan. Mek amat tak berpuas hati, ada sekali tu mek terpekik kuat sikit dari biasa sehingga membuatkan umpire berasa kurang selesa dengan kehadiran mek di situ...

Mek plak yang sibuk-sibuk jerit "Stepping woi....!" sebab this girl dah pegang bola siap main bawak lari 2 - 3 step pun tak kena tiup wisel. Tapi team mak? Pantang... mesti kena punya. Itu sebab mak marah kan? Mak rasa sesuai sangat mak marah tu....

Apapun, team mak menang.... Alhamdulillah.

So seperti yang mak dah janji since the last match, mak nak belanja KFC. So hari ni jadi la mak belanja depa. Kebetulan harijadi kak Timah, salah seorang team members.

Tadi dah buat pemilihan. Kalau jabatan kata nak hantar team netball ke Divisions, maka, rasanya mek pun kena pergi... sebab mek pegang 3 jawatan.... gila kuasa sungguh mek ni. Mana bleh lari kan kan kan?

Mek excited. Tapi mek pokai masa tu... *Malu* Harus mek cari sugar daddy macam ni.

Huhuhuhuhu.

Tapi tadi mek terharu juga sebab one of my team members said, semenjak I managed them, team kita asyik menang je. Baru je I joined them secara aktif semenjak tahun lepas, itu pun just as team captain. Tapi mek reserve jer. Manager, pengetua sekolah sebelah tu. Tapi mek jadi pom pom girl tak bertauliah yang berjaya. Mek telah berjaya menyorakkan mereka hingga meraih kejayaan! Of course la, mereka pun berhempas pula juga untuk kejayaan tersebut.

Tahun ni mek telah dipetanggungjawabkan menyelaras. Tapi mereka dah sebulat suara menyuruh mek terus menjadi manager and team captain juga. Mek tak kisah, mek rela je selagi terlarat. Tapi anak-anak buah mek semuanya bagus, pandai buat kija. Mek sker! Lagipun kalau mek menolak pun sure mereka buat muka toya je takmo layan. Mek bukan ada husband and anak-anak nak dijaga pun. Apa alasan mek nak melarikan diri dari tanggungjawab inniew?

Anyways... mek mengantuk la dah ni. Baikla mek rehat-rehatkan badan. Exciting la hari ni.

2 comments:

Belladonna said...

Congratulations!!! Memula ingatkan salah blog, rupanya blog yang betulah. Wah akak dah maju dah, template dah tukar, dah ada cbox and more important dah ada pictures! Yippeee!! Postlah lagi pix, seronok plak tengok pemandangan kat sana and its friendly people *matilah bagi betis nak paha..hihi

Anillynnette said...

Okaylah Bella... I was thinking that blog looked more like a mortuary than a blog. Mana la orang nak singgah, kan?

I am going to try to post more pics in the future.

Thanks for stopping by!